Händelser

Gottsundateater, IT-utmaning, teater, Biotopia, skoljoggen

15 maj - Har hela skolan friluftsdag med blandade aktiviteter. Elever i åk 4-5 leder en klass i olika lekar/övningar.

Teater 7 maj - Hela skolan kommer att se en föreställning med teatergruppen tio fötter. 

Teaterförställning Bananmannen - Årskurserna 1 och 2 ska under februarimånad besöka Gottsundateatern och titta på en fartfylld, komisk och underhållande men också allvarlig föreställning om ensamhet, att bli sedd, om att våga vara den man är och om fantasins och lekens helande kraft.

IT-utmaning - År 3 har genomfört en IT-utmaning på Internet som heter Berbas. Utmaningen var att lösa kluriga uppgifter kopplade till matematik, programmering och logiskt tänkande. Tävlingen äger rum under ett begränsat antal dagar varje år och i ett trettiotal länder. Elever från första klass till gymnasiet kan vara med och tävla på olika nivåer. År 2017 deltog 9700 elever från Sverige i de olika deltävlingarna. Vi i år 3 på Sunnersta gjorde delprovet Mini. Tre av våra elever kom på delad första plats tillsammans med några andra elever från andra skolor. Jättekul, tycker vi! 

Läs mer på: http://bebras.se/

Teater - Under vecka 49 kommer år 3 att besöka Gottsunda Dans och Teater för att titta på uppsättningen av Önskestjärnan. En dramapedagog från Gottsunda Dans och Teater kommer veckan efter att komma till skolan för att driva ett pedagogiskt efterarbete tillsammans med klasserna.

Teater - Under december kommer årskurs 2  gå på teater "Bröderna Lejonhjärta" som går på stadsteatern. 

Biotopia - Årskurs 1 kommer att besöka Biotopia där de får vara spårdetektiver. Tanken med besöket är att de ska veta vad spår egentligen är och vilka olika spår av djur man kan hitta i skogen. 

 Skoljoggen 13 september

Från vår skola sprang det 541 elever. Totalt sprang vi 3 243 varv vilket motsvarar ca 162 mil. 

Det är några mil längre än Sverige (157 mil), och det gjorde vi på en halvtimme. 

Läs mer om detta här (PDF, 455 KB)

21 april 2018